USA Taper Snevert Mot Brasil I Confederations Cup Final - Matador Network

Image
Image
Image
Image

En leverandør selger brasilianske flagg foran søndagens finale. - Foto: Axel Buhrmann / Feature Photo: fabianoofficial.com

USA presterer, men kan ikke levere i "klesprøve" til verdensmesterskapet.

USA tapte for første gang mot Brasil i søndagens Confederations Cup-finale i Johannesburg, etter at et comeback i andre omgang så de fem gangers verdensmesterne bølge til en 3-2 seier.

For Brasil var seieren det forventede resultatet i en ubeseiret marsj som inkluderte en 3-0-seier over USA under gruppespill.

For USA var det slutten på et usannsynlig løp gjennom turneringen, fremhevet av onsdagens seier over Spanias nummer én-rangerte. Til tross for det skuffende tapet, er andreplassen den beste noensinne for den amerikanske herrelaget i en FIFA-konkurranse.

"Følelsen er en blanding av stor skuffelse, men også stor stolthet, " sa USAs hovedtrener Bob Bradley.

De amerikanske mennene gikk til pause med en svimlende 2-0 ledelse. Clint Dempsey scoret først i det 10. minutt og volleyet i et innlegg fra Jonathan Spector for sitt tredje mål i turneringen. 17 minutter senere sendte Charlie Davies en lav kryss bak det brasilianske forsvaret til Landon Donovan, som avsluttet det lavt og hardt. I mellomtiden holdt en fantastisk 45 minutter fra keeper Tim Howard brasilianerne scoreless.

Dette var et øyeblikk å glede seg over historien til amerikansk fotball. Med allerede Spania slått, så det ut til at USA var i ferd med å oppnå Miracle on Grass.

Image
Image

Det tok ikke Brasil lang tid å komme tilbake. 38 sekunder ut i andre omgang scoret Luis Fabiano med et skudd som etterlot en blindet Howard uten sjanse. 15 minutter senere fikk USA skåret et mål på en Kaka-header som tydelig krysset målstreken før Howard slo den ut.

Det tapte anropet flammet ikke fra Brasil, og de vedvarte med konstant press nedover begge sider av feltet. Til tross for noen få gode redninger av Howard og det amerikanske forsvaret, gikk et innlegg fra Kaka til slutt vei til Fabiano, som headet ballen inn mot utligningen.

Vinnermålet kom 10 minutter senere, da den brasilianske kapteinen Lucio scoret av et hjørnespark.

Selv med skuffelsen over å gi opp en 2-0-ledelse, kan de amerikanske mennene holde hodet høyt når de beveger seg inn i juli’s CONCACAF Gold Cup og den neste delen av verdensmesterskapet. Dette var et amerikansk lag som representerte seg selv og CONCACAF på en stor måte ved å slå Spania og lage et spill av finalen.

Det kan til og med være verdt å ta turen til Sør-Afrika i 2010: hvis den siste uken er noen indikator, kan det amerikanske laget endelig være klare til å gjøre noe støy i verdensmesterskapet.